Stretch folija-film se koristi za pakiranje i zaštitu proizvoda prilikom prijevoza i skladištenja robe. Karakteristike rastezljivog filma su: visoko istezanje, otpornost na oštećenja i visoka prozirnost te, naravno, ekonomičnost i isplativost.

Koju folija odabrati ovisi o pakiranim proizvodima, kao i strojevima za pakiranje. Prozirna folija se uglavnom koristi za pakiranje – paletiranje, time stabilizira proizvode i štiti ih od vlage i prljavštine.

Nudimo vam široku ponudu folija pogodnih za bilo kakvu vrstu pakiranja, ako niste sigurni koja folija odgovara vašim potrebama, pomoći ćemo vam!

Stretch folija - ENOFILMS stretch film

Zaštitite svoj proizvod pomoću folije najviše kvalitete.

Kod kvalitetom stretch folije , film od kojeg je izrađen također je izuzetno važan. Naše folije izrađene su od posebnog stretch filma ENOFILMS, njemačke tvrtke specijalizirane za proizvodnju samo folije, a dokazano je da smanjuje potrošnju stretch folije nevjerojatnih 60%

ENOFILMS crvene hilzne za streč foliju
ENOExtreme film

Pakiranje stretch folijom - ručno i strojno

Ručno rastezanje

Ručna folija.

Pakiranje s ručnom stretch folijom brzo i jednostavno može upakirati manje proizvode. Imamo stretch foliju u dimenzijama za ručno pakiranje, kao i za ručno pakiranje sa aplikatorom.

Ručno pakiranje stretch folijom predstavlja najčešće korištenu metodu zaštite proizvoda. Kao i kod svakog rastezanja folije, ručna verzija filma je ljepljiva samo iznutra kako bi se spriječilo da se paleta lijepi na paletu.

Ručni streč, ručna streč folija
ENOflex

Strojna stretch folija

Strojno pakiranje stretch folijom.

Strojno pakiranje stretch folijom nudi mnogo učinkovitiji način zaštite proizvoda. Ovisno o tome koji je stroj korišten, mogu se koristiti različite veličine i debljine stijenke.

Strojno omatanje stretch folijom može biti automatsko i poluautomatsko, a najbolji način da  se proizvodi na paleti grupišu te spreči njihovo padanje, oštećenje, te omogući najbolju zaštitu od vanjskih utjecaja.

Imamo strojeve s pred-rasteznim sustavom ( pre-stratch sustav). Koristeći ovaj sustav, ušteda stratch folije može biti do 400%